Održan “Advent u Voloderu”

Župa sv. Antuna Padovanskog iz Volodera povodom nadolazećih božićnih blagdana 17. i 18. prosinca organizirala je već poznatu manifestaciju „Advent u Voloderu“.

Bogat program kojim su organizatori željeli održati pravi duh Božića te potaknuti pozitivne emocije, kreirati osjećaj zajedništva, prenijeti poruke nade i optimizma, u konačnici, potaknuti lokalno stanovništvo da se uključi i time da svoj doprinos stvaranju pravog Božića održan je na središnjem Trgu i u crkvi.

Prvoga dana, nakon navijačke atmosfere, na otvorenju manifestacije, zajednica „Marijina legija“ iz Petrinje izvela je prikaz živih jaslica, a potom su u glazbenom dijelu programa nastupili band „Kraljica od Sabe” i tamburaši.

Drugog dana manifestaciju u crkvi je održan koncert ususret Božiću „Afterlife i prijatelji“, na kojim su osim nagrađivane domaće grupe „Afterlife“ nastupili i poznati izvođači duhovne glazbe, acapella grupa Voxford, Inga Potnar, Nika Pastuović te Vanna koja je okupljene počastila izvedbom svojeg hita „Božić bili“, kao i pjesmom „Tiha noć“. Prigodnu blagdansku poruku posjetiteljima koncerta uputio je voloderski župnik Marijan Štingl pozvavši ih na povratak istinskim vrijednostima te nastojanje da svi budu bolji ljudi.

Manifestacija je bila obogaćena i prigodnim instalacijama te bogatom gastronomskom ponudom, ali i toplinom svih okupljenih čije će donacije biti utrošene u nove župne projekte i događaje mladih.

U duhu zajedništva uz mještane Volodera, manifestaciji su nazočili i predstavnici političkog i društvenog života Grada Popovače, kao i brojni župljani iz okolnih mjesta.