Na području SMŽ krajem studenoga 6 651 nezaposlena osoba

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda u Sisku i Kutini, krajem studenoga ove godine u evidenciji Zavoda registrirana je 6 651 nezaposlena osoba. Na mjesečnoj razini, nezaposlenost je porasla za 2 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost smanjena za 5,8 posto.

Najveći broj nezaposlenih je i dalje iz Siska gdje posao traži 1538 osoba dok je u Kutini bez posla 895 osoba. Najmanju nezaposlenost ima Općina Majur gdje je bez posla 61 osoba. U usporedbi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost je smanjena za devet gradova i općina, najviše u Martinskoj Vesi za 46,5 posto. Povećanje nezaposlenosti je zabilježeno u 10 gradova i općina, a najviši rast, od čak 90,1 posto imala je  Hrvatska Kostajnica.

Tijekom studenoga ove godine u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je 736 osoba, od čega je 551 osoba došla izravno iz radnog odnosa i to ponajviše iz sektora javne uprave i obrane. Iz evidencije nezaposlenih izašlo je 606 osoba, od čega je zaposleno 425 osoba, najviše u trgovini na veliko i malo.