Članovi Kickboxing kluba na primanju kod gradonačelnika

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić danas je primio članove Kick boxing kluba Kutina, a povod su njihovi odlični rezultati osobito ovi posljednji s Europskog prvenstva u Karlovcu s kojega su se Kutinčani vratili s 4 zlatne i jednom srebrnom medaljom. Doris Magdić, Tara Gaćeša, Una Maravić, Šimun Filipović i Vanja Burmudžija ekipa su koja se proslavila i koja s eveć sada sprema za naredna natjecanja.

Na natjecanju je sudjelovalo 1900 natjecatelja iz 31 države s 4 kontinenta, a Kick boxing klub pokazao je svoju snagu i na ovom natjecanju. Gradonačelnik  je pohvalio rad Kickboxing kluba, te rekao kako je riječ o klubu s dugom tradicijom i rezultatima. Pohvalio je njihov sustavan rad u disciplini koja jača djecu na svim poljima, ne samo kao sportaše, već ih osnažuje i kao ljude. Zahvalio je prisutnim trenerima Daliboru Burmudžiji i Josipu Cerovcu što svojim nastupima na natjecanjima pronose i ime Kutine.

Dugi niz godina u Kick boxing klubu radi se s djecom, a kako je rekao trener Dalibor Burmudžija najbolje je krenuti rano, oko 6. godine života da se djeca sustavno razvijaju.

Josip Cerovec rekao je nešto više o radu kluba, te dodao kako klub danas ima oko 80 članova. Imaju snažnu jezgru i jake ekipe svih uzrasta, a zanimljivo je da ju čine ženske članice kluba.
Kako i kada doći trenirati u Kickboxing klub, te koje sve vještine tamo možete razviti rekao je trener Dalibor Burmudžija:

Među prisutnim sportašima koji su donijeli svoje medalje iz Karlovca je i Šimun Filipović kojega je Zajednica sportskih udruga proglasila najperspektivnijim sportašem Kutine u 2018. Treninge voli i danas kao i na početku svoje male karijere, a predani rad doveo ga je do današnje razine.


Gradonačelnik Babić čestitao je na uspjesima članovima kluba i njihovim trenerima. Darovao im je poklon bonove za sportsku opremu, te obećao daljnju podršku u radu.  Planovi kluba su i dalje razvijati kickboxing u Kutini, a ono što im nedostaje je opremanje dvorane kao dvorane za borilačke sportove. Oni imaju potrebne rekvizite, ali treba popraviti ring i staviti dvoranu u funkciju ne samo za Kickboxing klub već i ostale borilačke sportove u Kutini.