Popovači za projekt ‘Zlatne žene za zlatnu dob’ 4,6 mil. kn bespovratnih sredstava

Gradonačelnik Josip Mišković nazočio je svečanom potpisivanju ugovora za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda.

 

Ovom prilikom dodijeljeno je 36 ugovora za projekte čija je ukupna vrijednost veća od 75,9 milijuna kuna. Grad Popovača je iz navedenog fonda, u okviru Programa zapošljavanja žena „Zaželi”, za projekt pod nazivom ‘Zlatne žene za zlatnu dob’ ostvario bespovratna sredstva u iznosu od 4.647.297,47 kuna.
„Projektom će Grad Popovača u suradnji s partnerom Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Kutina, zaposliti 30 žena u nepovoljnom položaju prijavljenih u evidenciji zavoda za zapošljavanje, dok će Centar za socijalnu skrb kao partner potaknuti socijalnu uključenost i poboljšati kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju (krajnjih korisnika). Trideset zaposlenih žena će korisnicima pružati pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima, pomoć u održavanju čistoće stambenih prostora/domova, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa i sl.), pružanje podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Budući da će svaka žena pružati potporu i podršku za najmanje četiri krajnja korisnika, ukupno će biti potpomognuto 120 krajnjih korisnika. Pružanje pomoći korisnicima, odnosno zapošljavanje žena bit će na 24 mjeseca te će se na taj način osigurati dugotrajnija i kvalitetnija podrška krajnjim korisnicima te dugotrajnija zaposlenost i aktivacija osoba u nepovoljnom položaju s ciljem smanjenja njihove dugotrajne nezaposlenosti i podizanja njihove zapošljivosti”- obrazložio je gradonačelnik Josip Mišković.
Na svečanoj dodjeli ugovora uz ministra rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marka Pavića sudjelovali su EU povjerenica Marianne Thyssen, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, državna tajnica za šport Janica Kostelić, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Luka Bogdan.