Konferencija za novinare HNS-a: Puna podrška eksperimentalnom programu

HNS Sisačko moslavačke županije na čijem je čelu Ivan Nekvapil sazvao je konferenciju za novinare u Kutini. Na njoj su, prvih tjedan dana nakon njezina provođenja,  željeli podsjetiti na važnost uvođenja kurikularne reforme i načina na koji je ona nakon svojevrsnog kočenja, masovnim prosvjedom građana ipak nastavljena i danas je u fazi provedbe. Građani su tada pokazali da im je stalo do obrazovanja koje jedino može osigurati kvalitetniju budućnost njihove djece i dodaje kako su ponosni na rad ministrice obrazovanja koja dolazi iz njihovih redova, Blaženke Divjak.

«HNS želi da se konačno ideologija iz obrazovanja izbaci i da struka preuzme odgovornost što upravo Ministarstvo obrazovanja i radi, dakle ne obraćaju pažnju ni na lijeve ni na desne, nego punom snagom naprijed, jer želimo da naša djeca stanu uz bok Europe i da se s njima možemo nositi i na ekonomskom i na intelektualnom i svakom drugom planu», kaže Nekvapil.
Dodao je kako im je drago da je i jedna kutinska škola, Osnovna škola Vladimira Vidrića, ušla u eksperimentalni program među 72 škole u Hrvatskoj. «Ta je škola kompletno energetski obnovljena i prva je počela s programom inkluzije Roma u obrazovanje. Mi ćemo podržavati napore ravnateljice šove škole, ali i ostalih ravnatelja da i druge škole uđu u ovakav program obrazovanja iduće godine», zaključio je Ivan Nekvapil.