Godišnja Skupština UIR-a

U Kutini je jučer održana godišnja skupština Udruge invalida rada Grada Kutine kojoj su uz članove udruge nazočili i  predsjednik HSUIR-a Josip Petrač, te izvršni direktor HSUIR-a Leko Sokolaj.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predsjednik Udruge invalida rada Grada Kutine Božo Cesar podsjetio je kako je udruga osnovana 1985., a danas broji oko 450 članova, te obuhvaća područje od Jasenovca do Velike Ludine. „Naša kutinska udruga pruža usluge svim članovima, nije važno jesu li uz Kutine ili nisu. Problem je što nas financijski ne prate sve lokalne zajednice u potrebnoj mjeri tako da većinu troškova snosi Grad Kutina. Problem je što mi kao neprofitne udruga bez financijske potpore ne možemo funkcionirati», rekao je Božo Cesar koji je s tajnikom udruge Duškom Škalom izvijestio o radu Udruge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prošle godine udruga je bila organizator 10. susreta osoba s invaliditetom, a odazvalo se velik broj udruga sa šireg područja. Udruga radi neprekidno 33 godine, a rad se zasniva na volontiranju članova, koji su mahom starije životne dobi. Kako ističu najveći su im problem financijska sredstva bez kojih ne mogu opstati, tako da očekuju snažnije financijsko praćenje svih jedinica lokalne samouprave na područjima na kojima djeluju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U planu za 2018. planiraju proširiti broj članova i više poraditi na senzibiliziranju javnosti putem medija za problematiku osoba s invaliditetom.
Nastavit će s izdavanjem glasila jednom godišnje, po potrebi i više puta, te i dalje raditi na aktivnostima unutra udruge kroz razne radionice za njihove članove, te ih informirati i uputiti vezano uz sva njihova zakonska prava.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rad udruge podržali su predsjednik HSUIR-a Josip Petrač, te tajnik Leko Sokolaj, a okupljanima se obratio i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. Oni su uoči Skupštine održali  radni sastanak s gradonačelnikom u Gradu Kutini na kojem je dogovorena platforma za suradnju. Gradonačelnik Babić tom je prilikom podržao rad udruge rekavši kako su vrata Grada Kutine otvorena za sva pitanja i podršku aktivnostima Udruge invalida rada, te da će se, sukladno mogućnostima, pomoći unaprjeđenju rada i aktivnosti ove udruge.