Folklorni i tamburaški susreti djece i mladih

Kulturno-umjetničko društvo „Mijo Stuparić“ iz Velike Ludine,  7. lipnja, organiziralo je „Folklorne i tamburaške susrete djece i mladih“. Ovogodišnja manifestacija okupila je  više od 100 čuvara tradicijske baštine iz  KUD-ova „Stjepan Šajnović“ Osekovo, „Moslavka“ Gornja Gračenica“, „Jeka“ Hrvatska Dubica te iz domaćeg KUD-a, a nastupila je i Tena Jurčec na violini.

Maleni su plesači, pjevači i svirači svojim nastupima izmamili osmijeh, te ugodno iznenadili kvalitetom svojih izvedbi, koje su u potpunosti opravdale cilj susreta.

Po završetku službenog dijela održan je i turnir u tradicijskim igrama, a koje su posebno razveselile najmlađe sudionike jer su se okušali u za njih novim aktivnostima poput rulenja kukuruza, nošenja oraha u žlici i vožnje tački.

„Narodno stvaralaštvo našeg kraja je iznimno bogato, a na ovaj način želimo pučanstvu prenijeti djelić te tradicije.“ – istaknuli su organizatori i zahvalili Sisačko-moslavačkoj županiji te Općini Velika Ludina na financijskoj pomoći koja je bila ključna za organizaciju ovogodišnjih susreta.

Uz brojne posjetitelje, roditelje, bake i djedove, susretu su nazočili i izaslanica načelnika i predsjednika Općinskog vijeća Josipa Luketić, vlč. Josip Bulat te gradonačelnik Popovače Josip Mišković.