Dodijeljeni ugovori o sufinanciranju javnih potreba u sportu

Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije uručila je, 8. svibnja u Sisku, 84.800,00 eura vrijedne ugovore o sufinanciranju javnih potreba u sportu za 2024. godinu.

Predstavnicima županijskih sportskih saveza i klubova za sufinanciranje njihovih programa i manifestacija ugovore su uručili predsjednik zajednice Marko Badrić i zamjenik župana Mihael Jurić.

Više od 80 klubova i saveza javilo se na spomenuti Javni poziv te su ostvarili sufinanciranje 107 programa i projekta.

„Tim ugovorima mi podižemo i potičemo kvalitetu rada, klubove koji rade s djecom i na taj način pokušavamo podići na najvišu razinu sport u Sisačko-moslavačkoj županiji. Cilj Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije je unaprjeđenje sporta, unaprjeđenje stručnog rada i da u budućnosti imamo što kvalitetnije rezultate“ – rekao je predsjednik zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije Marko Badrić.

Zamjenik župana Mihael Jurić je istaknuo kako je Sisačko-moslavačka županija u svom proračunu za 2024. godinu osigurala 210 000 € za programe javnih potreba u sportu putem Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije. „Pratimo rad naših sportskih udruga i klubova s područja županije te moramo pohvaliti ostvarene izvrsne ekipne i pojedinačne rezultate u različitim sportovima. Kao osnivač najvećeg broja osnovnih i srednjih škola s područja Sisačko-moslavačke županije, kontinuirano ulažemo u infrastrukturu, odnosno gradnju i opremanje školskih sportskih dvorana i igrališta kako bi potaknuli djecu da se bave sportom, a neki jednoga dana da se ostvare i kao vrhunski sportaši.“  -rekao je zamjenik župana.

S područja Kutine sufinanciranje svojih aktivnosti ostvarili su Atletski klub „Moslavina“, NK „Vatrogasac“ Husain, ŠNK „Šartovac“, HNŠK „Moslavina“, RK „Moslavina“, ŠNK „Lokomotiva“ Kutina, Streljački klub „Magnum“, Kick-boxing klub „Kutina“, Boks klub Kutina i Paraatletskog kluba „Odisej“ Kutina. S područja Popovače sufinancirat će se rad  ŠRK „Moslavac“, SNK „Moslavac“, Kuglačkog kluba Ciglenica i KBK „Moslavac“.