Dječji vrtić Popovača aktivan u projektima

Dječji vrtić Popovača sudjelovao je s izlaganjem projekta „Dječji vrtić Popovača kao dio zajednice u projektu Čitajmo zajedno“ na smotrama i stručnom skupu.

Spomenuti projekt popovački vrtić provodi od prošle pedagoške godine u suradnji sa Knjižnicom i čitaonicom Popovača i Renatom Fridrich iz Društva naša djeca Sisak.

Projekt promiče i govori o važnosti čitanja od najranije dobi, a odgojiteljice su ga izlagale na regionalnim smotrama projekata iz Nacionalnog programa za ljudska prava i demokratsko građanstvo u Brdovcu i Velikoj Gorici te na stručnom skupu u Osijeku Osijeku.

U vrtiću se provodi i projekt „Mislim, činim, živim zeleno“, a koji je također predstavljen i to na Danima predškolskog odgoja – Rastimo zajedno za održivu budućnost u Čakovcu i na regionalnoj smotri projekata u Velikoj Gorici. Projekt govori o tome kako djecu povezati s prirodom, koje su prednosti razvoja radno praktičnih navika te kako biti odgovoran i aktivan građanin od malih nogu.

„Jedno divno iskustvo povezivanja sa stručnjacima i kolegama praktičarima, razmjena prakse i dojmova motiviralo nas je da i dalje radimo i živimo s našom djecom i za našu djecu, da prenosimo njihov glas koji ne da ga samo slušamo, već ga i čujemo.“ – poručuju iz Dječjeg vrtića Popovača.