Zbirna lista VII. izborne jedinice

Državno izborno povjerenstvo je na svojoj mrežnoj stranici objavilo pravovaljane liste za izbor zastupnika u Hrvatski sabor.

Moslavina se nalazi u VII. izbornoj jedinici, koja je ujedno i najveća. Uz zapadni i sjeverni dio Sisačko-moslavačke županije čine ju još Ličko-senjska i Karlovačka županija, sjeverni dio Zadarske županije te dijelovi Primorsko-goranske županije.

Svoje će mjesto u saborskim klupama tražiti kandidati iz čak 16 lista, a na nekolicini njih su i poznati Moslavci.

Robert Krpes nositelj je liste stranke Odlučnost i pravednost, a Gordan Šebalj Stranke Ivana Pernara. Damir Markuš nalazi se na 2., a Željko Lenart na 3. mjestu liste koalicije DP- Pravo i pravda – Demokratski HSS – Zelena lista, Marijana Petir 4. je na listi koalicije HDZ-HSLS-HDS-HNS-HSU. Goran Markovac, Damir Pučak i Dijana Lipovac kandidati su na listi koalicije HSP-Hrvatsko bilo-HDSS, a Ljiljana Lampert kandidatkinja na listi koalicije  MOST-Hrvatski suverenisti-HKS-NLM. Dalibor Žiljak i Momir Rajšić kandidati su liste koalicije Socijaldemokrati hrvatski laburisti – Stranka rada – Laburisti demokrati, a Jasminka Molnar koalicije SDP-HSS-„DO i SIP“-GLAS.

Izbori će se održati u srijedu, 17. travnja, u vremenu od 7 do 19 sati.