OŠ Ludina posjetili učenici iz Njemačke

U sklopu Erasmus+ akreditacijskog projekta deset učenika i dvije učiteljice iz škole iz Koblenza boravilo je u posljednjih 10-ak dana u OŠ Ludina.

Tom prigodom, učenici iz Njemačke su bili smješteni kod obitelji domaćina, dok su se projektne aktivnosti odvijale u školi ili u obliku terenske nastave. Između ostalog, imali su priliku posjetiti Edukativno – prezentacijski centar Natura SMŽ te Grad Zagreb.

Kroz školske aktivnosti, sudjelovali su u nizu radionica, a između ostalog i na onima o kulturnoj baštini, EU jezicima i modernim tehnologijama, na kojoj je i bio naglasak ovog projekta.

OŠ Ludina u Erasmus projekte provodi već više od desetljeća. Priliku da u njemu sudjeluju pohvaljuju svi, od učenika do učitelja. Izuzetno važnima ističu brojne radionice na kojima svladavaju aktivnosti koje im mogu poslužiti u svakodnevnom životu, upoznavanje različitosti te usavršavanje znanja engleskog jezika.

Sredstva za trenutnog projekta osigurana su do 2027. godine, a čime se učenicima i učiteljima OŠ Ludina omogućuje još niz aktivnosti, ali i putovanja.