Biskup krstio peto dijete obitelji Lukšić

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je, u nedjelju, 21. travnja u župnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u Popovači misno slavlje tijekom kojeg je krstio Juliju, peto dijete u obitelji Matije i Josipe Lukšić. U koncelebraciji bio je domaći župnik Ivan Petrović.

U propovijedi, čestitajući roditeljima na velikodušnosti, hrabrosti i otvorenosti prema daru života, biskup je poručio kako se Crkva raduje svakom rođenom djetetu te kako su upravo brojne obitelji posebna radost.  

Podsjetio je i kako se ova četvrta vazmena nedjelja naziva i nedjeljom Dobroga Pastira te kako je to vrijeme kada se osobito moli za svećenike i redovnike, tj. za sva duhovna zvanja. „Da bi se mladi odazvali na poziv da budu službenici Crkve i posvete se naviještanju Evanđelja, potrebna je molitva i na to vas sve potičem. Možda Bog pozove i nekog iz vaše obitelji u zvanje služenja Crkvi, a to služenje je upravo djelo Dobrog Pastira. U Evanđelju smo čuli kako Isus govori za sebe da je on pastir dobri koji život svoj polaže za ovce. Najamnik, koji nije pastir niti vlasnik ovaca, kad vidi vuka kako dolazi, ostavlja ovce i bježi jer mu nije stalo do ovaca. Međutim, Pastir Dobri poznaje svoje stado te život svoj polaže za njih. To stado smo svi mi. Kada dođe nevolja i prijetnja i mi smo dužni boriti se za stado Isusovo – Crkvu te i tako svjedočiti da je Krist Dobri Pastir koji se za sve nas brine“.

Na kraju homilije, biskup je zaključio kako je krštenje prvi korak ulaska u Crkvu – stado Kristovo. „Molimo da i ova naša nova članica po svetom sakramentu bude u stadu Gospodnjem, jer Dobri Pastir nas sve čuva i vodi u vječni život svom nebeskom Ocu“.

Na kraju misnog slavlja, biskup je još jednom čestitao roditeljima, uručivši im prigodne darove biskupije.