Raskol u HSS-u ; Vagner do daljnjega – nezavisni vijećnik

„Trenutno ispred svoga imena nažalost ne mogu nositi ime HSS-a, ali i dalje u vijeću radim sve kao i do sada“, rekao je to na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Kutine, gradski vijećnik Dragutin Vagner. Naime on je danas, uz saborskog zastupnika Željka Lenarta i brojne HSS-ovce, istupio iz stranke koja je uoči izbora u raskolu.

Učinilo je to i vodstvo HSS-a Sisačko moslavačke županije. Razlog tome, kako na press konferenciji koju je sazvao Željko Lenart, ističu dojučerašnji kolege, a bilježe svi mediji, je loše vođenje stranke od strane Kreše Beljaka. Kao argumente navode samoinicijativno koaliranje s SDP-om i općenito samostalno odlučivanje, neodgovorno postupanje prema strankama s kojima je dogovorena suradnja (Socijaldemokrati), pregovori sa svim strankama bez usuglašavanja vodstva stranke itd.
 Dio HSS-a koji je istupio, među kojima su i dva Kutinčana, sada pokušava okupiti ogranke i sve bivše članove HSS-a koji se nisu slagali s Beljakom te zadržati ime Hrvatske seljačke stranke. Očekuju izlazak Beljaka iz stranke, no Beljak odbacuje sve optužbe. (foto naslovnice: Damjan Tadić Cropix ; Jutarnji list)