U sklopu preventivnog projekta „Zajedno protiv govora mržnje“ održano edukativno predavanje učenicima Tehničke škole Kutina

U sklopu preventivnog projekta „Zajedno protiv govora mržnje“ službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s profesorom povijesti Ivicom Loinom učenicima Tehničke škole Kutina održali su edukativno predavanje.

Predavanje je održano povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta i predsjedanja Republike Hrvatske Međunarodnim savezom sjećanja na Holokaust-IHRA.

Tom prilikom istaknuto je kako Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i partnerima, u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Zajedno protiv govora mržnja“ koji se provodi kroz više modula, putem digitalnih mreža provodi preventivnu akciju pod nazivom „Budi tolerantan“ s ciljem suzbijanja antisemitizma, modernog antisemitizma i govora mržnje, kao i svih oblika diskriminacije.

Učenici Tehničke škole Kutina stoga su pod vodstvom profesora povijesti Ivice Loine za vrijeme Okruglog stola pod sloganom „Da se ne ponovi!“ izradili zajednički plakat s porukama tolerancije i međusobnog uvažavanja različitosti.

Na kraju Okruglog stola učenici su upoznati da govor mržnje podrazumijeva izražavanje nesnošljivosti prema određenim društvenim skupinama ili pojedincu zbog nekog njihovog određenja ili opredjeljenja, a temelji se na rasi, vjeri, spolnoj orijentaciji, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj diskriminacijskoj osnovi, te im je skrenuta pozornost na toleranciju i uvažavanje drugih.