Međunarodni dan darivanja knjigom obilježen u Popovači

U Popovači je obilježen Međunarodni dan darivanja knjigom. Tom prigodom Knjižnica i čitaonica Popovača darivala je Dječjem vrtiću veliki broj slikovnica.

Akcija darivanja knjiga organizirana je u okviru nacionalne kampanje „Čitaj mi!“ pod geslom „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“.

„Ovom akcijom htjeli smo poručiti da je čitanje važno već od predškolske dobi te ukazati na važnost dijeljenja. Tijekom cijele godine prikupljali smo slikovnice koje su nam donosili korisnici te smo na taj način dio njihovog djetinjstva podijelili s novim generacijama.“ – istaknula je ravnateljica Knjižnice Ivana Vlašić i pojasnila kako kampanje koje se provode u ovim ustanovama imaju za cilj poticanje na dolazak u knjižnicu te razvoj čitateljskih navika. „Općenito, njihovom se provedbom želi razviti ljubavi prema knjizi od najranije dobi. U adolescenciji se dio djece malo odvoji od nas, ali oni koji su vjerni knjizi, uvijek nam dolaze.“

Knjižnici je na donaciji velikog broja šarenih knjižica i zanimljivih naslova zahvalila ravnateljica Dječjeg vrtića Andreja Zeman.

Budući da se ovogodišnji Međunarodni dan darivanja knjigom poklopio s proslavom Valentinova, Knjižnica je svim korisnicima koji su jučer svratili poklonila po jednu knjigu. Tom gestom na prigodan je način nagrađena svakodnevna ljubav prema knjigama i čitanju.