Država će zadržati suvlasništvo u Petrokemiji d.d. Kutina

Država se ipak neće povući iz Petrokemije, doznaje se iz izvora bliskih Vladi RH. Nakon razmatranja tri opcije koja je ponudio većinski vlasnik kutinske tvrtke, turska grupacija Yildirim, nastojeći je financijski ojačati, resorna ministarstva gospodarstva i financija, te državnih poduzeća i institucija koje posjeduju dionice kutinskog industrijalca, odlučila su da će država ući u partnerstvo s Yildirimom i uključiti se u pokrenuti postupak dokapitalizacije.
Do nove skupštine dioničara Petrokemije, 6. ožujka, Posnovni dnenvik prenosti kako Yildirim treba utvrditi svoj konačan financijski ulog, na temelju kojeg bi državni dioničari, a prije svega Ministarstvo financija, radili daljnje kalkulacije, kojima bi se postiglo da ukupan udjel države nakon izdavanja novih dionica bude između 25 i 26%.
Budući da odluka o financiranju dokapitalizacije iz državnog proračuna treba proći proceduru i dobiti odobrenje Vlade, te bi i na razini ostalih državnih dioničara morale biti provedeni standardni postupci za investiranje kapitala u drugo poduzeće, a o svemu bi trebala biti obaviještena i Europska komisija, očekuje se da se posao oko utvrđivanja iznosa koje će vlasnici uložiti obavi u roku od tjedan dana.