Iva Mažar i David Oparić (AK Moslavina) postavili nove hrvatske rekorde

U sklopu dvoranskog Prvenstva Hrvatske za mlađe seniore i seniorke u Zagrebu je održan i kadetski miting na kojem je nastupio i Atletski klub Moslavina. Miting je započeo kraćim disciplinama. Ovaj puta to su bile utrke na 60m za mlađe kadetkinje na kojoj je nastupila i kutinska atletičarka Sara Kramarić te zauzela 3. mjesto.
 „S uzbuđenjem smo pratili posljednju, najjaču skupinu mlađih kadetkinja u kojoj su se našle čak tri naše predstavnice. Potpunu pozornost imala je Iva Mažar koja je svojim laganim dugim korakom, osim pobjede, oborila i mlađe kadetski hrvatski rekord za gotovo četiri sekunde. Treće plasirana bila je Mia Beljan, a 5. Lena Peterfi“, ističu iz AK Moslavina.  

Nakon Ivinog novog rekorda, također u utrci na 800m za mlađe kadete, David Oparić je svojom hrabrom utrkom osim pobjede postavio novi hrvatski rekord i to za četiri sekunde.
U disciplini na 600m za kadetkinje izvrsne su bile Ena Križanec svojom uvjerljivom pobjedom te Jana Vidović koja se plasirala na odlično 5. mjesto. Dokaz je to kvalitetnih priprema i tijekom zimskog razdoblja, što znači da je AK Moslavina uvijek spreman na izazove.