Preventivnom kontrolom zdravlja obilježen Svjetski dan šećerne bolesti

Kutinska udruga dijabetičara u suradnji s Udrugom umirovljenika Grada Kutine obilježila je Svjetski dan dijabetesa. Preventivnom zdravstvenom akcijom mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka građanima je omogućena brza kontrola ovih parametara.

“Dobro bi bilo da ima više mladih zato i pozivamo na ovu akciju sve građane, a ne samo umirovljenike ili one koji već boluju od dijabetesa. Naime sve je više dijabetesa uočeno kod mlađe populacije, zbog sjedilačkog načina života i nezdrave prehrane. Naša je uloga ukazivati na dijabetes kao tihoga ubojicu koji u početku bolesti ne daje posebne znakove, zato je prevencija vrlo važna“ – ističu iz Kutinske udruge dijabetičara uz Svjetski dan dijabetesa koji se obilježava 14. studenog.


  Kutinsko dijabetičko društvo koje je i član Saveza dijabetičkih društava Hrvatske organiziranjem preventivnih akcija i provođenjem projekata uz potporu Grada Kutine nastoji omogućiti svima koji to žele kontrolu šećera, ali i educiranje o dijabetesu kroz predavanja i tribine u kojima gostuju stručnjaci. Prilika je to za dobivanje savjeta o prehrani i dijeljenje iskustava s oboljelima, te učlanjenje u udrugu.