Popravak Crkvene ulice kasni zbog sudskog vještaka

Popravak oštećenja u dijelu Crkvene ulice u Kutini počet će idućeg tjedna. Radovi su trebali početi 6. studenog, ali pojavili su se novi problemi. Zašto kasni početak radova odgovorio je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Zapadna strana kolnika u Crkvenoj ulici uništena je u bujičnoj poplavi 6. lipnja. Na istočnoj strani prije toga izvedeni su radovi u projektu Aglomeracija Kutina. Izvođač radova 6. srpnja započeo je popravak uočenih nedostataka na izvedenim radovima. Od tada se po raskopanoj ulici uz nestručno i nezakonito postavljenu signalizaciju odvija promet. Sve je postalo teže i nesigurnije s početkom školske godine. Grad Kutina zatražit će naknadu štete zbog oštećenja u Crkvenoj ulici, ali još uvijek se čeka sudski vještak.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Crkvena ulica odavno je trebala biti temeljito rekonstruirana kao što je to učinjeno u ulici Ravnice. Prošlo je pet mjeseci od kada je urbana poplava razrovala kolniki i sada će se popraviti najteža oštećenja od kućnog broja 3 do kućnog broja 15, iako je kolnik u jednako lošem stanju i u ostatku ulice, posebno kod kućnog broja 25. Hoće li i kad Crkvena biti rekonstruirana?

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Ako sudski vještak pregleda Crkvenu ulicu krpanje nekoliko udarnih rupa u Crkvenoj počet će idućeg tjedna. Ako i kad počnu radovi trajat će mjesec dana, a promjet će se odvijati naizmjeničnom jednim prometnim trakom što će biti regulirano privremenim semaforom.