Susret djece s gradonačelnikom u Dječjem tjednu

Učenici i djeca Kutine u povodu Dječjeg tjedna susreli su se danas s gradonačelnikom Kutine Zlatkom Babićem i njegovim suradnicima.
  Ovo je tradicionalan susret koji Koordinacija Kutina-grad prijatelj djece organizira u Dječjem tjednu kako bi predstavnici svih kutinskih škola, Dječjeg vrtića, Društva naša djeca i kutinskih Udruga imali priliku razgovarati s gradonačelnikom o unaprjeđenju standarda djece na području Kutine.

Učenici su gradonačelniku postavljali raznovrsna pitanja, ali i predstavili rad u svojim školama, udrugama, društvima i ustanovama. Iza svih njihovih uspjeha stoji predan rad djece ali i njihovih učitelja i voditelja, što je pokazatelj kvalitetnog rada na svim razinama odgojno obrazovnih procesa na području Kutine. Gradonačelnik im je na tome čestitao i pokušao odgovoriti na sva njihova postavljena pitanja.


 Ove godine u fokusu djece bila su pitanja oko uređenja okoliša, školskih klupica, sadnje zelenila oko škola, te uređenja dječjih igrališta i postavljanja rasvjete na njima, postavljanja nove stolarije i slično. Razgovaralo se i ozbiljnijim temama poput unaprjeđenja zdravstvenog standarda koji se tiče djece i mladih, kao što je pedijatar u Domu zdravlja, te fizioterapeut u Udruzi OSI. Bilo je pitanja i može li se u Kutini uvesti i neki novi smjer kao što je medicinska škola?

  Gradonačelnik je obećao rješavanje navedenih pitanja koliko god to bude moguće, te među ostalim odgovorio kako je Grad Kutina stvorio dobre uvjete za pedijatra za kojega je osigurao stan u novoj zgradi. Dodao je kako je o uvođenju medicinskog usmjerenja moguće potaknuti pitanje na nadležnim razinama. Što se tiče fizijatra za djecu s posebnim potrebama gradonačelnik je naglasio kako Grad ima dobru suradnju s Udrugom OSI te se nada zapošljavanju fizijatra kroz neki od projekata, budući da ga Grad ne može direktno zaposliti, već ili putem Udruge ili u Domu zdravlja uz njihovu suglasnost.


Tom prilikom i djeca Dječjeg vrtića tradicionalno su gradonačelniku uručili slike svojih želja.


 Njegovi suradnici, zamjenica Ivana Grdić i pročelnik za dr. djelatnosti Željko Tomičić djecu su čestitali Dječji tjedan.