Sportski vikend

Proteklog vikenda igrala su se redovna prvenstvena kola u natjecanjima rukometaša i nogometaša. Izdvajamo rezultate moslavačkih klubova s kutinskog područja. Rukometaši kutinske Moslavine bili su domaćini momčadi Karlovca i pobijedili s uvjerljivih 31:20. S 5 bodova Moslavina se sada popela na 4. mjesto tablice Paket24 Premijer rukometne lige. Iduću utakmicu Moslavina igra u nedjelju, 22. listopada, u Trogiru protiv istoimene momčadi.

 Nogometaši kutinske Moslavine pobijedili su u moslavačkom derbiju momčad Naftaša iz Ivanić-Grada s 2:1. Bila je to ujedno i borba za drugo mjesto na tablici. S ovom pobjedom Moslavina je preskočila Naftaša i s 23 boda zauzela 2. mjesto na tablici 4. hrvatske nogometne lige, Središte Zagreb, grupa B. Moslavina je već u prvom poluvremenu, golovima Krunoslava Lilovca i Filipa Zavorala, povela s 2:1 i taj se rezultat do kraja utakmice nije mijenjao. Trener Moslavine, Siniša Grubišić, ne krije zadovoljstvo pobjedom nad direktnim konkurentom niti ambicije Moslavine da se bori za prvo mjesto. Vodeća momčad, Tigar iz Svete Nedjelje, trenutno ima 5 bodova više od Moslavine koja iduće subote, 21. listopada, gostuje u Rugvici kod momčadi Sava 1976.

          I nogometaši Moslavca iz Popovače upisali su pobjedu. Na gostovanju u Lekeniku pobijedili su istoimenu momčad s 0:2 i sa 17 bodova zauzeli 5. mjesto na tablici 4. hrvatske nogometne lige, Središte Zagreb, grupa B. U idućem kolu u subotu, 21. listopada, Moslavac u Popovači dočekuje momčad Tigar iz Svete Nedjelje, vodeću na tablici.  (I.G.)