PULS “Moslavački štrk” i ove godine suorganizirao 3. Međunarodnu likovnu koloniju na Rabu

Članovi PULS-a „Moslavački štrk“ bili su suorganizatori uspješne, 3. Međunarodne likovne kolonije održane „Lavanda- Lopar“ koja se održala u Loparu na otoku Rabu.

Naime, u nastojanju da oplemene kulturni život otoka Raba, vlasnici pansiona Lavanda Lopar, Albina i Oliver Andreškić, pokrenuli su likovne susrete umjetnika na međunarodnoj razini. Likovna kolonija, koja je održana od 23. do 29. rujna, okupila je brojne slikare iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

Svoje umjetničke radove inspirirane prirodnom ljepotom i tradicijom loparskog kraja izradili su:  Fikret Abdić, Sead i Halida Emrić,  Ivo i Marinka As, Alma Mujakić, Branka Vrbanić, Božo Jambrek,  Stanka Novković, Jadranka  Del Ponte, Dobra Vein, Marija Pavlić, Sandra Horvat i Marija Pukec Žigić.

Posljednjeg dana ovogodišnje likovne kolonije predstavnici PULS-a „Moslavački štrk“ zahvalili su domaćinima na srdačnoj gostoljubivosti, ugodnom boravku i podršci u afirmaciji likovnog stvaralaštva, a domaćini, Albina i Oliver Andreškić, umjetnicima na njihovom angažmanu te radovima koji ostaju na Rabu kao sjećanje na jedno lijepo druženje.