U Donjoj Vlahiničkoj obilježen blagdan Male Gospe

Već petnaestu godinu u Donjoj Vlahiničkoj obilježen je blagdan Male Gospe, rođendan Blažene Djevice Marije. Tom prigodom, 9. rujna, održana je sveta misa u obiteljskoj kapelici koju je podigao bračni par Kerepčić, a kasnije, okupljeni su se mještani Donje Vlahiničke i susjednih sela prigodno i družili uz zakusku.

Misu je predslavio velikoludinski župnik vlč. Josip Bulat, a služena je za pokojne iz obitelji Kerepčić i Ratkaj te sve pokojne i žive iz mjesta Donja Vlahinička kao i za sve okupljene.

Tijekom propovijedi, uz osvrt na blagdan Male Gospe, kao i na važnost Blažene Djevice Marije, vlč. Bulat zahvalio je Bogu na osobama otvorena uma i srca koji okupljaju ljude, pozivaju na zajedništvo i nadasve molitvu koja nas sve drži povezane s Bogom. „Hvala dragom Bogu i za sve dobivene milosti kao i našoj Majci Mariji koja nas čuva i zagovara pred njim.“ – rekao je.

U pripremu ovogodišnje proslave uključili su se susjedi i prijatelji, a domjenak je organiziran uz potporu Grada Popovače te domaćice Ljiljane Kerepčić Ratkaj.

Proslavu je obišao i gradonačelnik Josip Mišković, izrazivši pritom zadovoljstvo zbog kontinuiranog obilježavanja ovog važnog blagdana, dok je domaćica okupljenima na dolasku zahvalila uz svoje stihove koje i danas marljivo piše na lokalnom dijalektu.