Šaranski kup hrvatskih branitelja

Na jezeru Ilova proteklog je vikenda održan Šaranski kup hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata što ga organiziraju ŠRK Amur Petrokemija i HVIDRA Kutina. Natjecale su se 22 ekipe hrvatskih branitelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine po pravilu ulovi i pusti.
Najuspješnija je bila ekipa UHDR Zaprešić koja je ulovila 34 ribe ukupne težine 467,10 kg, drugo mjesto sa 27 ulovljenih riba ukupne težine 360,73 kg pripalo je ekip DIV 106. brigade Orašje. Treće mjesto osvojila je ekipa UDVDR RH Kutina koja je ulovila 21, ribu ukupne težine 246,30 kg.
U tri dana sudionici kupa ukupno su ulovili 189 riba ukupne težine 2323,99 kg. Prosječna težina ulovljenih riba bila je 12,3 kg, a najveća ulovljena riba bila je 24.4 kg.
Sudionici ovog Šaranskog kupa izrazili su zadovoljstvo i zahvalili kutinskim braniteljima i ribičim što nastavljaju tradiciju Šaranskog kupa za branitelje. „Važno nam je da se ponovno susretnemo i provedemo tri dana zajedno. Uz to i na ovaj način pronosimo vrijednosti i čuvamo uspomenu na Domovinski rat.“, poručili su sudionici Šaranskog kupa za branitelje u Kutini.