Otvorena izložba slika s 5. likovne kolonije povodom Dana općine Velika Ludina

U Knjižnici i čitaonici Velika Ludina otvorena je izložba slika s 5. likovne kolonije povodom Dana općine Velika Ludina.

Riječ je o izložbi djela koja su nastala prije svega nekoliko dana, 9. rujna, na imanju obitelji Kozarić u Okolima.

Okupljene je tom prigodom pozdravila Marija Pukec Žigić, predsjednica PULS-a Moslavački štrk, pohvalivši dugogodišnju suradnju s velikoludinskom Knjižnicom, kao i s umjetnicima koje štrkovci sad već redovito susreću i s kojima razmjenjuju ideje i iskustva.

Da su umjetnici s područja Velike Ludine i okolice zadovoljni jer imaju mogućnosti stvarati zajedno, naglasio je i prof. Dinko Husadžić Sansky, dugogodišnji sudionik likovnih kolonija u Velikoj Ludini. Tom prigodom osvrnuo se i na samu raznolikost tehnika i motiva, a koje koloniji poput ove daju posebnu dimenziju i vrijednost.

Izložbu je otvorio načelnik Dražen Pavlović posebno pohvalivši angažman ove kulturne ustanove, ali i umjetnika, kojih se ove godine odazvalo najviše do sada, čak 16.  Naglasio je i kako ga veseli činjenica što će ova djela kasnije krasiti prostore mjesnih ustanova, ali i što će neka od njih biti i poklonjena uvaženim gostima. Zaključio je, kako su ovogodišnja djela izuzetno kvalitetna i oku ugodna, pa je ovu koloniju proglasio „najboljom do sad“.

Na kraju, zahvale su upućene obitelji Kozarić na gostoprimstvu, osnivaču – Općini Velika Ludina na pokroviteljstvu i podršci te umjetnicima koji su sudjelovali na ovoj likovnoj koloniji, a to su: Dajana Budovac, Zrinka Škarec, Ana Cerovski, Marija Pukec Žigić, Dubravka Pegan, Dinko Husadžić Sansky, Danijela Makoš Repaja, Branka Vrbanić, Josipa Benac, Zlata Benčec, Marijan Kus, Vlasta Tutiš i Jelena Srednoselec.

Izložba se do 2. listopada može razgledati u redovno radno vrijeme Knjižnice.

Fotografije: Damir Pahić, Dinko Husadžić Sansky