Obilježen Dan branitelja Općine Velika Ludina

Obilježen je Dan branitelja Općine Velika Ludina.

Program je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na Mjesnom groblju u Maloj Ludini te na grobu Marijana Lovrenčića, tamošnjeg hrvatskog branitelja, uz prigodnu molitvu koju je predvodio vlč. Josip Bulat.

Šestu godinu zaredom, ovaj se dan veže uz 7. rujna, datum pogibije Marijana Lovrenčića. Tom prigodom počast su mu odali branitelji Općine Velika Ludina s općinskim načelnikom Draženom Pavlovićem, predsjednikom Općinskog vijeća Vjekoslavom Kamenščakom te predstavnicima mjesnih udruga i djelatnicima Općine.

Kako je istaknuo Dejan Faltis, predsjednik velikoludinskog ogranka UDVDR-a, Marijan Lovrenčić bio je pripadnik 2.gardijske brigade „Gromovi“, a poginuo je 7.rujna prije 1992. godine na dubrovačkom ratištu.

U programu ovogodišnjeg obilježavanja Dana branitelja Općine Velika Ludina održano je i druženje branitelja, a veterani velikoludinskog NŠK „Sokol“ odigrali su i prijateljsku utakmicu s veteranima GNK „Dinamo“ Zagreb, koja je završila rezultatom 2:3.

Tom prigodom za domaću momčad zaigrali su i načelnik Dražen Pavlović te predsjednik Općinskog vijeća Vjekoslav Kamenščak.

Dejan Faltis, predsjednik velikoludinskog ogranka Udruge hrvatskih vojnih invalida i branitelja Domovinskog rata zahvalio je sudionicima obilježavanja, kao i mnogobrojnim navijačima, a koji su pridonijeli programu čiji je cilj da sjećanje na Domovinski rat nikada ne izblijedi.