DVD Donja Gračenica uspješan na Državnom natjecanju

Petnaesto po redu državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske održano je 9. rujna u Novalji na otoku Pagu. U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije, natjecanje je okupilo 108 natjecateljskih odjeljenja iz 19 hrvatskih županija te goste iz Slovenije i Mađarske.

Čestitke najboljima tom su prigodom izrazili potpredsjednik Hrvatskog sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, predsjednik Predsjedništva HVZ-a Ante Sanader te izaslanik predsjednika Vlade RH, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Odjeljenja su na natjecanju nastupila u disciplinama vježba s preprekama i štafetom, a izniman je uspjeh postigla ekipa mladeži muške DVD-a Donja Gračenica. S rekordnim ostvarenim vremenom od 42.69 sec mladići su osvojili 9. mjesto u konkurenciji od 56 ekipa.

„Biti u top 10 ekipa u državi velika je čast. Posebna hvala na dostojnom predstavljanju ide natjecateljima i voditelju, a koji su uložili puno truda i vremena kao i roditeljima za zdušno navijanje i stvaranje nevjerojatne atmosfere na stadionu.“ – poručilo je vodstvo DVD-a Donja Gračenica.