Dječji vrtić Popovača započeo s radom na novoj lokaciji

Dječji vrtić Popovača 11. rujna započeo je s radom na novoj lokaciji, u zgradi pored Gradske uprave, a koja je u potpunosti adaptirana i uređena sukladno pedagoškim standardima.

U istu su smještene dvije skupine djece predškolske dobi koje će sada imati priliku za učenje i svladavanje novih znanja i vještina od svakodnevne važnosti, a sve sukladno planu odgojno-obrazovnog rada.

Dječji vrtić Popovača ove pedagoške godine pohađa tako ukupno 320 mališana podijeljenih u 16 skupina, a osim u centralnom objektu, te u novoouređenom prostoru, jedna mješovita skupina pohađa Područni odjel u Voloderu.

O njima brinu  32 odgojitelja, 4 pomagača u radu s djecom sa teškoćama u razvoju, ravnateljica, pedagoginja i logopedinja te zdravstvena voditeljica.

S početkom rada u novom prostoru, upisana su tako sva djeca koja su zadovoljila uvjete prema Pravilniku o upisima i mjerilima upisa, no, ukoliko se nešto promijeni u statusu roditelja i ukoliko se stvori mjesto, roditelji slobodno mogu kontaktirati vrtić, poručila je ravnateljica Dječjeg vrtića Popovača Andrea Zeman.

Grad Popovača intenzivno se bavi povećanjem kapaciteta u dječjem vrtiću, te u narednom razdoblju planira graditi novi objekt, a koji bi uz postojeće imao ukupan kapacitet za 500-tinjak djece.