Završio 27. konjanički maraton arapskih konja „Tradicija prošlosti – potreba budućnosti“

Nakon šest dana jahanja, 10. kolovoza, vratili su se sudionici 27. konjaničkog maratona arapskih konja koji se i ove godine održao pod sloganom „Tradicija prošlosti – potreba budućnosti“.

Uspješno su savladali dionicu koja je krenula iz Volodera preko Kutine do Krapja, Jasenovca, Hrvatske Dubice, Rosulje, Hrvatske Kostajnice, Majura, Sunje, Svinjičkog i Popovače, preko Moslavačke gore pa opet do Volodera.

Za taj je prijeđeni put zaslužno pet jahača, članova Udruge uzgajivača arapskih konja Moslavine iz Volodera – Željko Petters na kastratu Gispu, Domagoj Petters na kastratu Bodyju, Deni Stanić na kobili Isi, Tanja Petters na kobili Žuni, a Sanja Petters na kastratu Isanu.

Po završetku ovogodišnjeg maratona, tijekom kojeg ih prvih dana nije pratilo lijepo vrijeme, sudionici su istaknuli kako su „malo umorni, malo sa žuljevima, ali sretni i ponosni“.

Na još jednom, 27. hvalevrijednom maratonu čestitao im je gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, koji ih je tijekom njihovog puta posjetio u Sunji kod mjesta pogibije Damira Kumpara, koji je poginuo tijekom akcije koja se provodila u okviru vojnoredarstvene akcije Oluja u oslobađanju okupiranoga dijela na pravcu Sunja- Hrvatska Kostajnica 4. kolovoza 1995.

Svi zajedno su zapalili svijeće te njemu i njegovim suborcima odali počast.