Uspješno provedena 3. akcija dobrovoljnog darivanja krvi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Kutina i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu prošloga je tjedna, od 31. srpnja do 3. kolovoza, održana treća akcija darivanja krvi.

„Akcija je tijekom tri dana održana u Kutini, dva dana u Petrokemiji, a jedan u Poduzetničkog inkubatoru te jedan dan u Popovači u prostoru Doma kulture, te je protekla uredno. Planirano je bilo 350 osoba, akciji se odazvalo njih 340 voljnih darivati krv, nažalost iz zdravstvenih razloga odbijeno je 28 osoba, te je prikupljeno 312 doza krvi i zabilježeno je 8 novih darivatelja krvi.“– pojasnila je Katica Zeman, ravnateljica GDCK Kutina.

Do sada  u tri redovne i dvije  međuakcije darivanja krvi planirano je  1 250 darivatelja,  odazvalo se njih 1 376, 126 osoba je odbijeno iz zdravstvenih razloga, te je prikupljeno 1 250 doza krvi, a 64 osobe su se po prvi puta odlučile darivati krv.

„Možemo zaključiti da se akcije darivanja krvi odvijaju po planu i posebice nas raduje što su se 64 osobe odlučile po prvi puta darivati krv.“ – zaključuje Zeman. 

Ove godine u planu su još 3 darivanja krvi, a iduća 4. međuakcija darivanja krvi planirana je za 06.09.2023. u Poduzetničkom inkubatoru Kutina.