Uređuje se dodatan prostor za Dječji vrtić u Popovači

S početkom nove pedagoške godine sva će djeca s područja Popovače, čiji su roditelji i skrbinici podnijeli zahtjev, krenuti u vrtić.

Naime, Grad Popovača tijekom 2022. godine postao je vlasnikom  nekretnine stare policijske zgrade, a koja se nalazi na adresi Trg Grofova Erdodyja 4. Riječ je o zgradi smještenoj u gradskom dvorištu, a uz koju će se uređivati  parkiralište te će se ugraditi i rampa radi sigurnosti djece pri dolasku i odlasku, a što je i prema standardima.

Kako ističe zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, u tu će se zgradu smjestiti dvije skupine te će se tako riješiti problem s manjkom mjesta u centralnom objektu, a u koje nedostaje prostora za oko 50-ak djece.

„Prva ideja za dodatan prostor odnosila se na prostor u Domu kulture, no, zbog više faktora od kojih je najznačajniji daleko veće ulaganje, morali smo od toga odustati.  Ovdje je nužno obaviti samo molerske radove te eventualnu izmjenu podnih obloga i dijela stolarije te uređenje sanitarija. Osim toga, odlučili smo staviti i novi krov, kako bi ta zgrada bila u potpunosti sigurna i uređena te kako bi se mogla koristiti za neku drugu namjenu nakon što se izgradi novi vrtić za koji smo sada u fazi projektiranja. Kada se završe ti građevinski radovi i radovi uređenja, pristupit će se opremanju, a za koje će zasigurno biti potreban značajniji  izdatak od onog vezanog za samo uređenje.“ – pojasnio je zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić i zaključio kako će s   početkom nove pedagoške godine biti zbrinuta sva djeca čiji su roditelji i skrbnici podnijeli zahtjev za upis.