U Potoku proslavljena Velika Gospa

Tradicija proslave blagdana Velike Gospe u Potoku nastavljena je i ove godine. Svečanu misu, kojoj su prethodile trodnevnice, ispred kapele Uznesenja blažene Djevice Marije u Potoku služio je mjesni župnik, vlč. Dražen Lauc, upravitelj Župe Osekovo, dok je vjernike ispovijedao vlč. Marijan Koren, župnik iz Gornje Jelenske.

U propovijedi je pojasnio značaj ovoga blagdana te važnost Blažene Djevice Marije. „Čovjek današnjice želi biti „bog“ te uništava sebe i sve oko sebe. Više nego ikad, potrebno nam je okrenuti se Bogu i njegovoj Majci koju Gospodin uznese na nebo i okruni za Kraljicu. Marija je uzor majke i žene koja pomaže i štiti te nam je potrebna njezina poniznost. Ona je Kraljica Hrvata, najvjernija odvjetnica hrvatskog naroda i crkve.“ – naglasio je vlč. Lauc i poručio: „Neka Marija, Majka crkve, Kraljica i odvjetnica našega naroda, pomoćnica kršćana i Kraljica obitelji zaštiti naše obitelji kako bi bilo što više mira, radosti, poštovanja i Božje prisutnosti“.

Po završetku svete mise, vlč. Lauc, zahvalio je Gradu, Turističkoj zajednici i mjesnim udrugama koje su organizirale ovu svečanost.

U nastavku programa na vanjskoj pozornici pored Društvenog doma održani su 32. „Marijanski susreti“ koji su obuhvatili folklorni program kulturno-umjetničkih društava iz Goričana, Osekova, Velike Ludine te domaćina.

Povodom blagdana Velike Gospe igrala se i nogometna utakmica te je potočki ŠNK „Sloga“ ugostio istoimenu momčad iz Hrastovice, a proslava je završila zabavom uz Tamburaški sastav „Biseri“.

Proslavi su uz predstavnike Mjesnog odbora i mjesnih udruga nazočili i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, njegov zamjenik Lovro Miklaužić te predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec i vijećnik Branko Gregurek sa suradnicima.

Uoči Velike Gospe, u subotu 12. kolovoza, u organizaciji DVD-a Potok, održan je i 37. KUP POTOKA, a na kojem su se natjecale kategorije  „djeca ženska“ i „djeca muška“. Natjecanje je okupilo ukupno 18 ekipa djece. U kategoriji djeca ženska od 6 do 12 godina najuspješnija je bila ekipa DVD-a Gornja Jelenska, dok su drugo mjesto izborile članice DVD-a Popovača, a treće DVD-a Potok. Među ekipama dječaka, najveći broj bodova imala je ekipa Popovača 2. Slijedi ih na drugom mjestu ekipa Popovača 1, dok su treće mjesto izborili članovi DVD-a Gornja Jelenska. Prijelazni pehar uručen je DVD-u Popovača.