Grad Kutina obilježio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Delegacija Grada Kutine predvođena gradonačelnikom Zlatkom Babićem sa suradnicima danas je obilježila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast hrvatskim braniteljima odali su kod spomen obilježja Policijske postaje Kutina, Petrokemije d.d., te kod središnjeg spomen Križa s krunicom na gradskom groblju u Kutini.


Polaganju vijenaca nazočili su obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te predstavnici policije, članovi Gradskog vijeća, političkih stranaka i građana Kutine.
Molitvu za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje predvodio je vlč. Vladimir Hren.

Kod Policijske postaje Kutina ispratili su i konjanike iz Udruge uzgajivača arapskih konja Moslavine iz Volodera koji su krenuli na 27. Konjanički maraton arapskih konja „Tradicija prošlosti – potreba budućnosti“ koji ide istočnim dijelom Sisačko-moslavačke županije i zapadnim dijelom Požeško – slavonske županije odavajući počast 56. samostalnoj kutinskoj bojnoj sjećajući se svih poginulim branitelja sa zapadnoslavonskog bojišta.