Rekordan broj djece u rujnu kreće u Dječji vrtić Velika Ludina

U novu će pedagošku, 2023./2024. godinu u Dječji vrtić Velika Ludina krenuti 76 mališana, od čega njih 16 po prvi puta.

Kako pojašnjava ravnateljica vrtića Tajana Lidmila upisi su prošli uredno te su sva djeca koja su zadovoljila uvjete i čiji su roditelji iskazali interes za njihovim cjelodnevnim ili poludnevnim boravkom te pohađanjem predškolskog programa, upisana te s prvim danima rujna kreću u vrtić.

Budući da su popunjeni svi kapaciteti vrtića, plan osnivača, Općine Velika Ludina, da se u skorije vrijeme dogradi objekt vrtića, opravdan je.

Podsjetimo, vrtić je već dograđen, a stari prostor je adaptiran te su tako od jeseni 2020. godine stvoreni uvjeti za upis djece jasličke dobi te za znatno veći ukupan broj djece. No, prema interesu roditelja, koji je iz godine u godinu sve veći, a što je i pokazatelj dobre demografske slike u Velikoj Ludini, sada je potrebna dodatna dogradnja kojom bi se stvorili uvjeti za upis nove djece te kvalitetan rad s njima. Osim prostora za nove skupine u planu je tako i prostor dvorane koja bi bila prigodna kako za sportske aktivnosti tako i za razne dječje priredbe i druge aktivnosti.