Najviše prometnih nesreća u prošloj godini – petkom i subotom između 10 i 12 h

Tijekom 2022. godine na području Grada Kutine dogodilo se 207 prometnih nesreća. U odnosu na prethodnu godinu riječ je o povećanju prometnih nesreća za 16,3% ili za 29 prometnih nesreća. Povećan je i broj ozlijeđenih osoba u nesrećama dok je broj poginulih jednak, a riječ je o dva poginula.
  Kod statistika ipak treba imati na umu da je 2021. bila godina ograničenja vezanih uz COVID što se odrazilo i smanjenu frekvenciju prometovanja – naglasio je načelnik prometne policije Ivica Dragić predstavljajući redovno godišnje izvješće o prometu kutinskom Gradskom vijeću.
  Najviše nesreća bili su bočni sudari, slijetanje vozila sa ceste, te sudari pri vožnji unazad, a najčešći uzrok nesreća bile su brzina i nepropisna vožnja.  
  Najviše nesreća dogodilo se u naseljenim područjima i to petkom i subotom i to u vremenu od 10-12 sati.
 Na području Grada Kutine najviše prometnih nesreća dogodilo se u Kutini (145). Slijedi Repušnica (17), Banova Jaruga (9), Međurić (5), te manji broj u ostalim mjestima.
 Među najugroženijim ulicama su Zagrebačka, Kolodvorska, te Ulica hrvatskih branitelja i Kralja P. Krešimira IV.
 No nesreće su se događale i na Trgu kralja Tomislava i ulice Kneza Ljudevita Posavskog, te u Radićevoj i Matoševoj ulici.
  Najugroženije raskrižje je i dalje  Kralja Petra Krešimira IV – Kolodvorska ulica.
  U 33 prometne nesreće zatečena su 33 vozača pod utjecajem alkohola što je gotovo isti broj kao lani.
  Vijećnici su na temu prometa imali nekoliko pitanja, najviše vezanih uz semafore i obilježavanje prijelaza.
  Istaknuli su česte kvarove na semaforu, osobito onom kod Radićeve ulice, te slaboj protočnosti tzv. zelenog vala koji bi trebalo prilagoditi i ubrzati promet.