Kata Jerković izlaže na Pagu

U Kulturnom centru Gozdenica, u Novalji na otoku Pagu, 18. kolovoza otvorena je izložba “Nejdi” umjetnice Kate Jerković iz Popovače.

„Njezina izvanredna kolekcija slika očarala je posjetitelje svojim bogatstvom boja i dubokim emocijama. Kata Jerković je svojim djelima donijela svježu perspektivu i dubinu koja nas je zaintrigirala. Hvala svima koji su se pridružili ovom umjetničkom putovanju.“ – poručili su organizatori izložbe i domaćini tom prilikom.

Izložba ostaje otvorena do sredine rujna, stoga iz Kulturnog centra Gozdenica pozivaju sve ljubitelje umjetnosti, a koji imaju priliku, da zarone u ovaj čaroban svijet.

O autorici:

Kata Jerković rođena je u Kopanicama 28.9.1960.g, a živi u Popovači. Slikarstvom se bavi desetak godina uz daljnje usavršavanje kroz tečajeve kod Akademskih slikara. Ovo je njena treća samostalna izložba, a razlog zašto je izabrala baš Novalju je taj što je provela najljepši dio svoje mladosti na otoku. Učestvovala je na oko 50 humanitarnih likovnih kolonija diljem zemlje i na međunarodnom te također i na skupnim izložbama te žiriranim HSK. Članica je LDMK Popovača te Grupe SOL iz Lipovljana i Udruge DUGA iz Nove Gradiške. Omiljena tehnika slikanja joj je akril i ulje.

Kata Jerković

Kata Jerković slika tehnikom akrila i ulja na platnu te rijetko akvarelom. Inspiriraju je francuski impresionisti druge polovice 19. stoljeća (Monet, Renoer i Degas) te ponekad koketira kubističkom formom. Kata Jerković je jedna od aktivnijih članica LDMK Popovača. Njena je manje malo poznata jaka strana, pisanje kratkih priča i novela, koje prelijepo uobličuje u običaje i kulturu slavonske i posavske doline djetinjstva autorice. Vrlo lijepi i zanimljivi tekstovi pisani na autohtonom dijalektu hrvatsko-štokavskog narječja. Kao osobi koja je puna energije i želje za kreativnim izražavanjem očekuje stalni rast u kvaliteti i spoznaji likovnosti i njenih likovnih uradaka.

Izvor: Kulturni centar Gozdenica