Blagoslov nadgrobnog spomenika Juliju Banderieru i 50. obljetnica smrti Zorke Sever

Župa sv. Alojzija Gonzage u Popovači obilježila je 20. kolovoza 59. obljetnicu smrti Julija Banderiera, predsjednika Društva za gradnju crkve u Popovači i 50. obljetnicu smrti uzorne župljanke Zorke Sever koja je također sudjelovala u izgradnji popovačke crkve.

Obljetnice su obilježene sudjelovanjem vjernika koji su se uputili na grobove svojih zaslužnih pokojnih župljana. Djeca iz osnovne škole koja nosi naziv po uzornoj župljanki Zorki položila su lampaše u zajedništvu sa svojom ravnateljicom i profesorima. Bratovština bl. Alojzija Stepinca je svojim prisustvom odala počast predsjedniku Društva za gradnju popovače crkve.

Ususret 60. obljetnici smrti Julija Banderiera napokon je izgrađen nadgrobni spomenik  jer od njegovog ukopa grob nije bio uređen niti se jasno moglo znati da je tamo pokopan čovjek čije ime nosi i jedna od popovačkih ulica. Povodom okrugloj obljetnici njegove smrti izgrađen je mramorni spomenik i oklesana nadgrobna ploča koja će biti jasno prepoznatljiva za sjećanje na predsjednika Društva. Nadgrobna ploča je u obliku popovačke crkve, ispunjena uklesanim linijama koje stilizirano prikazuju kamenje popovačke crkve. Imena pokojnika upisana su u prostor ulaznog portala. Na grobnom mjestu pokopani su Julije Banderier, njegova supruga Ema i njena majka Antonija. Spomenik, koji je financirala župa u zahvalu svojem graditelju crkve, izradili su domaća klesarska radionica „Škacan” i umjetnik Ivica Trupeljak.