U Kutini provedena Kampanja „Manje oružja manje tragedija“

U subotu, 15. srpnja, na prostoru gradske tržnice Grada Kutine, policijski službenici Policijske postaje Kutina su u zajedničkoj suradnji s djelatnicom za prevenciju Postaje prometne policije Kutina, informirali građane o kampanji „Manje oružja, manje tragedija“, te sigurnog sudjelovanja i kretanja u prometu posebice djece u prometu.

Građanima su podijeljeni promotivni materijali i razni letci u kojima su im dane informacije o još uvijek zakonom propisanoj dragovoljnoj predaji oružja i raznih minsko eksplozivnih sredstava koje i dalje pojedini građani nedozvoljeno posjeduju. Također je građanima skrenuta pozornost na opasnost od takvih naprava zbog dugogodišnjeg posjedovanja i spremanja na neadekvatnim mjestima za iste, a koje izazivaju vremenski uvjeti u kojima su pospremljeni.

Za vrijeme provedbe kampanje građani su dragovoljno predali sljedeće: 73 komada raznog streljiva, 2 spremnika za automatsku pušku, pištolj ručne izrade, 19 komada detonatorskih kapsili, 1 trotilski metak, 1 kilogram eksploziva TNT.

Protiv građana koji takvo oružje, streljivo i dr. ubojita sredstva prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni, niti kazneni postupak.

„Dragi građani, oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti oružje, a Vi ćete ostati anonimni.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

SPRIJEČITE TRAGEDIJU, BUDITE ODGOVORNI PREMA SEBI I SVOJIM BLIŽNJIMA!!“ – poručuju iz policije.