Tijekom tjedan dana Vatrogasna zajednica Popovače zabilježila 200-tinjak intervencija

Nakon nevrijemena koje je područje Moslavine poharalo 19. srpnja, na području Grada Popovača vatrogasci, njih 60, odradili su više od 170 intervencija s 15 vozila i 60 vatrogasaca. Sudjelovali su DVD Popovača, DVD Stružec, DVD Donja Gračenica, DVD Voloder, DVD Potok i DVD Gornja Gračenica.

„Odrađivali smo intervencije koje su bile opasnost za ljudski život, čišćenje prometnica te ostale intervencije uz pomoć platforme i šumarskog kamiona, a pomagao nam je Dominik Andlar iz tvrtke “Uslužni obrt Dominik”. Hvala svima dobrovoljnim vatrogascima koji su opet podmetnuli svoja leđa i učestvovali na svim intervencijama.“ – poručili su iz Vatrogasne zajednice Grada Popovače.

Nakon nevrijemena praćenog tučom, a koje je dio grada poharalo 26. srpnja iza ponoći, vatrogasci su odradili 25 intervencija, od čega dvije kritične. Riječ je o padu krova na glavnu prometnicu u Gornjoj Gračenici i požaru kuće zbog električnih instalacija. Na spomenutim intervencijama sudjelovalo je 7 vatrogasaca iz DVD-a Donja Gračenica, 2 vatrogasca iz DVD-a Gornja Gračenica te 3 iz DVD-a Voloder sa 5 vozila.