Priznanje za proračunsku transparentnost Sisačko-moslavačkoj županiji

Institut za javne financije predstavio je rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti 576 proračuna županija, gradova i općina, koje se provodi u okviru projekta Hrvatske zaklade za znanost „Isplati li se transparentnost? Politički i socioekonomski učinci transparentnosti proračuna lokalnih jedinica u Hrvatskoj“.
Transparentnost je mjerena brojem objavljenih proračunskih dokumenata u razdoblju od studenog 2022. do travnja 2023. godine. Razmatrani su dokumenti: godišnje izvršenje proračuna za 2021.; polugodišnje izvršenje proračuna za 2022.; prijedlog proračuna za 2023.; izglasani proračun za 2023.; te proračun za građane za 2023. godinu.
„Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da ste u ovom ciklusu istraživanja dobili maksimalan broj bodova te osvojili priznanje za proračunsku transparentnost,“ napisao je u dopisu koji prati priznanje ravnatelj Instituta, dr. sc. Vjekoslav Bratić.

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak: „Ovo je priznanje potvrda dobrog smjera kojim je krenula i ide županijska uprava. Pokazuje našu odgovornost u raspolaganju javnim novcem i činjenicu da je dosljedno ispoštovana obveza uvida građana u poslovanje naše županije.
Kao i svako priznanje i ovo je dodatni poticaj da nastavimo u istom smjeru, na korist svih građana Sisačko-moslavačke županije.“