Pred nama je još jedan vikend, oprezno prometujte


Pred nama je još jedan ljetni vikend te se zbog odlaska naših građana na godišnje odmore i sve većeg broja stranih turista koji dolaze svojim vozilima očekuje povećani intenzitet prometa na našim cestama, a time i prometne gužve na svim važnijim prometnicama.

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačka stoga napominju kako će policija posebnu pozornost posvetiti sigurnosti cestovnog prometa, kao i njegovoj protočnosti te poduzeti niz preventivno – represivnih aktivnosti.
Aktivnosti će se poduzimati na svim važnijim cestovnim pravcima koji iz unutrašnjosti vode prema moru, kao i na prilazima većim turističkim središtima, a najveća pozornost posvetiti će se autocestama i važnijim državnim cestama.
U provođenje ovih aktivnosti biti će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, a maksimalno će u funkciju biti i svi raspoloživi uređaji i oprema koji se koriste u nadzoru i kontroli prometa.
Kako bi se postigla maksimalna protočnost cestovnog prometa, na opterećenim dionicama cesta uspostavit će se i fizičko upravljanje prometom. Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke apeliraju na vozače da se pridržavaju prometnih propisa te posebno upozoravaju da prije polaska na putovanje provjerite ispravnost vozila, pravovremeno se informiraju o vremenskim prilikama i stanju na cestama te da na putovanje krenu odmorni.
Naposljetku, zbog očekivanog povećanja prometa na cestama i stvaranja prometnih gužvi, pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa te međusobno tolerantno ponašanje i strpljenje, kako bi ljetni vikendi protekli sa što manje stradalih na našim prometnicama.