Odrađeno više od 1200 intervencija

Od ukupno 1969 dojava, nakon olujnog nevremena, koje je našu županiju pogodilo prošlu srijedu, do jučer je odrađena 1231 intervencija u kojoj  je sudjelovalo  928 vatrogasaca sa 277 vozila.  Vatrogascima s područja naše županije, kako nas je izvjestio Marijo Paluh, županijski vatrogasni zapovjednik, pridružili su se i vatrogasci Javnih vatrogasnih postrojbi Varaždin, Daruvar i Split, vatrogasci s područja Koprivničko-križevačke županije i PGD Bizovik iz Slovenije.

Većina prioritetnih intervencija je odrađena, sukladno odluci zapovjedništva će biti otpuštene sve snage koje su na ispomoći bile iz drugih županija, a na terenu će dalje nastaviti raditi lokalne vatrogasne postrojbe i društva.

Marijo Paluh ističe kako povremeno rad vatrogascima usporavaju dojave koje nisu u izravnoj vezi s prošlotjednim nevremenom i stječe se dojam da građani prisutnost vatrogasaca na terenu žele iskoristiti i za poslove koji nisu u njihovoj nadležnosti. Stoga apeliramo na građane, ističe vatrogasni zapovjednik Marijo Paluh, da pozive vatrogasnim postrojbama usmjere isključivo na prioritetna postupanja, a kako bi se čim prije zaštitili i ljudi i imovina od mogućeg novog olujnog nevremena.