Nevrijeme izazvalo velike štete

Područje Moslavine i susjedne regije 19. srpnja pogodilo je snažno nevrijeme. Štete su velike. Sve žurne službe su na terenu. Najveći broj intervencija odnosi se na uklanjanje stabala i granja s prometnica, odlomljenih krovišta, dimnjaka i reklamnih panoa.

“Na području Grada Kutine tijekom prvoga dana zabilježeno je 149 prijava od strane građana. Vatrogasci su odradili 50 intervencija. Sudjelovalo je 30 vatrogasaca iz 5 DVD-ova sa 5 vozila te Vatrogasna postrojba s 14 vatrogasaca i 5 vozila. 20. srpnja 14 zabilježene su još 143 prijave i odrađen je velik broj intervencija sukladno prioritetima.” – rekao je zamjenik zapovjednika VZ Kutina Ivan Peterfi.

“Na području Grada Popovače ukupno je do 20. srpnja do 14 sati odrađeno je 70 intervencija. Sudjelovalo je ukupno 60 vatrogasaca sa 10 vozila, iz DVD-ova Popovača, Donja Gračenica, Gornja Gračenica, Voloder i Stružec.” – izvijestio je zamjenik zapovjednika VZ Popovača Tomislav Jalžečić.

“Na području Općine Velika Ludina odrađeno je 9 intervencija. DVD Okoli odradili su jednu intervenciju s 3 vatrogasca, DVD Vidrenjak 4 intervencije s 5 vatrogasaca, DVD Velika Ludina 3 intervencije sa 6 vatrogasaca i DVD Katoličko Selišće 1 intervenciju sa 4 vatrogasca.” – izvijestio je zapovjednik VZO Velika Ludina Goran Bistrički.

Građani mogu u slučaju potrebe zvati 112 i 193.