Ludinčani na Međunarodnom festivalu folklora u Crnoj Gori

Članovi KUD-a „Mijo Stuparić“ iz Velike Ludine od 7. do 10. srpnja sudjelovali su na 11. Međunarodnom festivalu folklora „Montenegro summer festival“ u gradiću Budvi u Crnoj Gori.

Riječ je o festivalu koji se svake godine u više termina održava u jednom od najstarijih naselja na jadranskoj obali, a na kojem sudionici iz cijeloga svijeta, među kojima i brojne folklorne skupine iz Hrvatske prezentiraju pjesme, plesove, narodno ruho i običaje svojih krajeva.

KUD „Mijo Stuparić” predstavio se pjesama i plesova ludinskoh pod nazivom “Okreni se moje kolo malo”. Osim na festivalskoj večeri sudjelovali su i u mimohodu uz obalu te na predstavljanju u Starom gradu, a prilike su imali i za edukacijska putovanja s ciljem upoznavanja kulturno-povijesnih znamenitosti Boke Kotorske.

Uz grupu s našeg područja koja je predstavljala Republiku Hrvatsku, sudionici festivala pristigli su i iz Austrije, Moldavije, Bugarske i Litve.

U realizaciji ovog projekta financijski su pomogli Općina Velika Ludina, Sisačko-moslavačka županija te sponzori i donatori, a kojima se sudionici zahvaljuju.