Caritas Sisačke biskupije završio s projektom “Razvoj usluge psihosocijalne podrške i poludnevnog boravka”

U Sisku je održana završna konferencija projekta „Razvoj usluge psihosocijalne podrške i poludnevnog boravka u Caritasu Sisačke biskupije“.

Ovaj projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u 100% iznosu, od čega je 85% sredstava iz Europske unije, te 15% sredstava iz proračuna Republike Hrvatske, a ukupna vrijednost projekta je 479.561,51 €.

Ovaj se projekt provodio protekle dvije godine, a cilj mu je bio pružiti podršku procesu deinstitucionalizacije razvojem i unapređenjem izvaninstitucijskih usluga psihosocijalne podrške i boravka u Caritasu. Izvaninstitucijske usluge pružile su se za sveukupno 196 osoba, 130 osoba s invaliditetom primalo je uslugu psihosocijalne podrške, a 66 starijih osoba sudjelovalo je u aktivnostima poludnevnog boravka u Caritasu.

U sklopu projekta provedene su i edukacije za stručnjake za pružanje socijalnih usluga koje su im omogućile da osnaže i unaprijede svoja znanja i vještine za kvalitetnije pružanje usluga usmjerenih osobama s invaliditetom i starijim osobama. Tijekom projekta održana su i dva Okrugla stola o izvaninstitucijskim socijalnim uslugama, te tri edukativne radionice o pravima pripadnika ciljanih skupina s ciljem podizanja svijesti javnosti.