Vijećnici s područja Moslavine aktivni na Aktualnom satu Županijske skupštine

Tijekom Aktualnog sata 17. sjednice Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije vijećnici su iskazali interes za niz tema, a ponajviše za one vezane uz obnovu i zdravstvo.

S područja Moslavine pitanja su postavljali vijećnici Damir Markuš i Tena Jevak Benčić.

Na području Grada Kutine, u okviru Industrijsko logističke zone Kutina planirana je izgradnja složene građevine pod nazivom Eko reci park. Vijećnik Damir Markuš (DP) iz Kutine upoznao je vijećnike sa nezadovoljstvom građana Kutine koji žive na području gdje bi trebalo biti izgrađeno ovo postrojenje.

Na pitanje vijećnika odgovorila je Blanka Bobetko – Majstorović, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i obnovu koja je pojasnila da Sisačko-moslavačka županija odnosno ovaj Upravni odjel nije nadležan za izdavanje dozvola gradnje, niti lokacijske, niti građevinske, budući da Grad Kutina ima svoj upravni odjel.

Ako je prostornim planom Grada Kutine predviđena izgradnja ovakvog postrojenja kolege u Kutini, dodaje Bobetko – Majstorović, mogu izdati građevinsku i lokacijsku dozvolu.

Vijećnik je također izrazio zabrinutost zbog lokacije budućeg Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada koji bi trebao biti na lokaciji Trgovska gora, nedaleko Dvora.

Vijećnica Tena Jevak Benčić  (HDZ) interes je iskazala za tijek radova na prenamjeni/prilagođavanju dijela zgrade Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Kutini za potrebe Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, Podružnica u Kutini.

O tijeku radova govorila je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Alenka Ljubešić.

Pročelnik UO za gospodarstvo, investicije, razvojne projekte i fondove EU Darjan Vlahov naglasio je kako je ovo najveće ulaganje Sisačko-moslavačke županije iz njenog izvornog proračuna.

Vlahov napominje kako se paralelno s radovima koji se odvijaju u ovom prostoru obavlja i osnovna djelatnost Doma zdravlja, pa je suradnja neophodna.

Uz to, Sisačko-moslavačka nastavlja s ulaganjima na području grada Kutine. Točnije, u tijeku je projektiranje energetske obnove na čitavom objektu Doma zdravlja SMŽ u Kutini.

Vijećnica Tena Jevak Benčić postavila je i pitanje o obnovi cesta nakon potresa sredstvima Fonda solidarnosti.

Stipo Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije je podsjetio kako je ŽUC do sada tri puta potpisao ugovor s resornim ministarstvom za sanaciju cesta nakon potresa na području naše županije.

Istaknuo je i kako su do sada sanirali i sanirat će do 15.lipnja ukupno 85 kilometara cesta, šest mostova i šest klizišta, dok su zajedno s gradovima i općinama sanirali i sanirat će 32 kilometara cesta.