Udruga “Radost” dodijelila nagrade najboljima

Udruga za brigu o djeci i mladima „Radost“ iz Budaševa uspješno je provela likovno-literarni natječaj „NARODNA NOŠNJA MOG ZAVIČAJA – ČUVARICA TRADICIJE I BAŠTINE“ u kojem je naglasak stavljen na pregaču, zaslon ili zastor.

Važnost čuvanja baštine i tradicije te prenošenje tih vrijednosti na djecu i mlade, što je i bio cilj natječaja prepoznale su brojne obrazovne ustanove te kulturno-umjetnička društva. Najbolji radovi prigodno su stoga nagrađeni prilikom otvorenja izložbe,  14. lipnja, u Domu za starije osobe Sisak.

Uz predsjednicu Udruge „Radost“ Ljiljanu Slunjski, na kreativnosti djece i angažmanu mentora, zahvalila je i izaslanica župana te ravnateljica Doma za starije i nemoćne Ružica Čakširan.

Odlične uspjehe na natječaju su postigla brojna djeca s područja Moslavine.

U kategoriji „Zastor-oblikovanje u prostoru, niži razredi“ 1. mjesto osvojile su Gita Sviben, učenica 2.a OŠ Zvonimira Franka Kutina i Lana Vincar, 3.r. PŠ Voloder (OŠ Zorka Sever), 2. mjesto osvojili su Matej Nikić, učenik 2.a OŠ Zvonimira Franka Kutina i  Josipa Pavličević, 3.r. PŠ Voloder, a 3. mjesto  Vinka Dolenčić, 4. r. PŠ Voloder.

Mentorica učenicima OŠ Zvonimira Franka je Ljiljana Košak, a mentorice učenicima iz Područne škole Voloder su Snježana Kepe i Jasminka Bartolić.

Što se tiče kulturno-umjetničkih društava, većinu nagrada osvojila su djeca iz KUD-a „Jelenčanka“ iz Gornje Jelenske. 1. mjesto osvojila je Marta Prosenik, 2. Matej Prosenik i Iva Andlar, a 3. Jurica Matić. Također, 3. mjesto osvojila je i Leona Golub iz KUD-a „Mijo Stuparić“ Velika Ludina. Mentorice folkloraša su Nevenka Kundrata Carek i Diana Jagodnik.

Program dodjele upotpunili su nastupi recitatora i folkloraša iz Budaševa.