Obilježen 1. Nacionalni dan palijativne skrbi

Povodom Nacionalnog dana palijativne skrbi, koji se od ove godine po prvi puta obilježava 11. svibnja, u Neuropsihijatrijskoj bolnici „Dr. Ivan Barbot“ Popovača održan je Okrugli stol na temu „Palijativna skrb u Sisačko-moslavačkoj županiji – povezivanje i suradnja u novoj mreži palijativnih kreveta”.

Događaj je to koji su zajednički organizirali Sisačko – moslavačke županija i popovačka bolnica s ciljem da se ukaže na važnost uspostave sustava palijativne skrbi te poboljšanja kvalitete života bolesnika kojima je potrebna palijativna skrb.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Alenka Ljubešić, tom je prilikom istaknula  važnost svih segmenata u pružanju palijativne skrbi u županiji te ukazala na kontinuiranu podršku Sisačko-moslavačke županije u provođenju aktivnosti.

Uz ravnateljicu bolnice Marinu Kovač, okruglom stolu su nazočili članovi Multidisciplinarnog tima NPB Popovača, kao i predstavnici Opće bolnice Sisak, Doma zdravlja SMŽ, Doma za odrasle osobe Petrinja, Doma za starije osobe Sisak, Zaklade Sandra Stojić Kutina, Udruge UHBLPTSP SMŽ i Ustanova za zdravstvenu njegu i fizikalnu terapiju u kući Zrinus.

Zaključci sastanka ukazuju na potrebu daljnje i kontinuirane suradnje na unapređenju sustava palijativne skrbi u Sisačko-moslavačkoj županiji.