Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o Aglomeraciji

Tijekom Aktualnog sata nedavno održane sjednice Gradskog vijeća Popovače vijećnici su iskazali interes za mnoge teme. Predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a Katarina Uremović upitala je gradonačelnika što se događa s projektom Aglomeracija Popovače.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je naglasio kako je Grad u dogovoru s Moslavinom d.o.o. ishodio projektnu dokumentaciju, no kako Ugovor za taj projekt nije potpisan te je građevinska dozvola istekla.

„Imali smo nekoliko sastanaka u Hrvatskim vodama i rečeno nam je kako su prioritet veći gradovi, a mi, čiji je projekt tada vrijedan oko 200 milijuna kuna, obuhvatio 52km kanalizacije i pročistač, nismo stigli doći na red. Dobro je da se dio radova, a koji se odnose na vodoopskrbu i rekonstrukciju magistralnog cjevovoda odvija u sklopu Aglomeracije Kutina, a tu je prije svega projekt novog vodocrpilišta u Ravniku.“ – pojasnio je gradonačelnik Mišković i zaključio kako Grad nije odustao od projekta Aglomeracije.

„Bez obzira na istek građevinske dozvole nastavili smo s aktivnostima i rečeno nam je da se izradi nova dokumentacija kako bi spremni dočekali novo obračunsko razdoblje i prijavili projekt na ciljani natječaj. Svjesni smo i da je Aglomeracija Kutina u određenim problemima, te ne možemo niti predvidjeti kad će se započeti naš projekt.“ – rekao je zaključno gradonačelnik Mišković.