Petrovo – Dan grada Kutine: od 26.06. – 02.07.

Dan grada Kutine, sukladno odluci Gradskog vijeća,  od ove godine počinje se obilježavati uz Petrovo, umjesto 10. studenog kako je bilo ranijih godina. Tako će Dan grada od sada biti vezan uz blagdan sv. Petra i Pavla, stari datum sajmovanja u Kutini, a program će biti otvoren za širu javnost Kutine i okolice.

Program uz Dan grada danas je na konferenciji za novinare predstavljen na Trgu dr. Franje Tuđmana, a glavni organizatori cjelokupnog programa su Grad Kutina, Turistička zajednica i Sportski centar Kutina. Suradnici na programu su ustanove i udruge, te zajednice i trgovačka društva Grada Kutine.
  Program je bogat i raznolik, a od estradnih zvijezda ove godine svakako treba izdvojiti Petra Grašu koji će nastupiti 30. lipnja. Uz mlade glazbenike A strane koji će nastupiti 29. lipnja i grupu Vatra koja nastupa 1. srpnja očekuje se dobar odaziv građana Kutine i okolice.
 

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić zahvalio je tom prilikom Turističkoj zajednici i Sportskom centru te svim ustanovama i udrugama koji sudjeluju u organizaciji cjelotjednog programa koji počinje 26. lipnja i traje do 02. srpnja. „Očekuje nas bogat kulturni, zabavni i sportski program i pozivam ovom prilikom sve građane da se odazovu na sadržaje koji ih zanimaju i prošeću do Trga dr. Franje Tuđmana“, poručio je gradonačelnik Babić. 
 

Direktorica TZ Grada Kutine Ivana Grdić predstavila je veći dio programa koji neće proći bez pjesme i plesa. Okosnica programa na samo Petrovo, koje počinje svetom misom uz blagdan sv. Petra i Pavla u 8 sati ujutro, je kulturo umjetnički program na Trgu dr. Franje Tuđmana koji počinje već od 17 sati uz nastupe zborova, predstavljanje tradicije i povijesti vezane uz ovaj dan, te folklorne susrete od 19 sati. Grad će biti osvijetljen, a u estradni program na samo Petrovo ući će se uz mlade pjevače A strane.
 

Vikend je rezerviran za sport uz Kutinske dane sporta koje je predstavio direktor Sportskog centra Kutina, Renato Habek. Kompletan program možete pogledati u nastavku: